فدک عطیه الهی به یادگار خدیجهخداوند به پاس فدا کاری خدیجه بر پیامبر آیه نازل نمود: « وَ آتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّه» که حق ذوی القربی را به ایشان بده . و در ازای آن خدواند فدک را به تنها فرزند خدیجه بخشید . اما افسوس که مشرکین قریش به خدیجه کبری ظلم نمودند و منافقین قریش به تنها دختر حضرت خدیجه و پیامبر صلی الله علیهما ستم نمودند و فدک را از آن بانوی مکرمه غصب نمودند .
مهریه حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها :
آریی ! حضرت خدیجه در سن 25 سالگی پنج سال قبل از بعثت به عقد پیامبر اعظم درآمد (3) حضرت خدیجه از پیامبر خواست که به ازدواج او در آید و مهر حضرت خدیجه را جناب ابوطالب تضمین کرد و بعد از ازدواج حضرت خدیجه مهر خویش را به پیامبر بازگرداند بعد از این کار حضرت خدیجه گروهی زبان به ملامت گشودند و گفتند: «يا عجبا ! المهر على النساء للرجال ؟ !» عجیب است آیا مهر بر گردن زنان است؟ از این سخن ایشان حضرت ابوطالب به غضب آمد و فرمود: «زمانی که مانند فرزند برادر من باشد مردان به گرانترین ثمن ها و اعظم مهر خواسته می شوند و هنگامی که مردی مانند شما ها باشد کسی با شما ازدواج نمی کند مگر با گرانترین مهر»(4)تمام مورخین همراه با اختلاف ایشان در ذوق و مشرب و مسلک می*گویند که حضرت خدیجه زیباترین زن قریش بوده است کما اینکه شکی در این نیست که او افضل زنان پیامبر بوده است و شاید همین مطلب علت حسادت شدید عایشه به حضرت خدیجه است توسط برخی از زنان پیامبر حتی بعد از وفات حضرت خدیجه .پی نوشت ها :
- زیرا رضا و سخط عبارت است از یک حالت نفسانی که برای مخلوق حاصل می شود ، و خداوند متعال منزه است از جسم و هرگونه تغیر و تحول می باشد
- بحارالأنوار ص 16 ج 3 باب 5- تزوجه ص بخديجة رضي الله عنها
- الصحيح من سيرة النبي الأعظم (ص) - السيد جعفر مرتضى العاملي - ج 2 - ص 200 – 202
- الصحيح من سيرة النبي الأعظم (ص) - السيد جعفر مرتضى العاملي - ج 2 - ص 197
بر همه عایشه های امروز لعنت