حضرت محمدصلی الله علیه وآله وسلم فرمود: هرگاه همدیگر را ملاقات کردید با سلام و مصاحفه ملاقات کنید و چون از همدیگر جدا شدید با طلب آمرزش از هم جدا شوید.
طرائف الحکم جلد 1 صفحه 217 نقل از وسائل الشیعه
نمایش نسخه قابل چاپ
حضرت محمدصلی الله علیه وآله وسلم فرمود: هرگاه همدیگر را ملاقات کردید با سلام و مصاحفه ملاقات کنید و چون از همدیگر جدا شدید با طلب آمرزش از هم جدا شوید.
طرائف الحکم جلد 1 صفحه 217 نقل از وسائل الشیعه
حضرت محمدصلی الله علیه وآله وسلم فرمود : نزدیک ترین مردم به خدا و پیغمبرش کسی است که با سلام کردن شروع به سخن کند.
اصول کافی جلد 4 باب التسلیم حدیث 3
حضرت محمدصلی الله علیه وآله وسلم فرمود : چون یکی از شما برادرش را ملاقات کند باید به او سلام کند و با او مصاحفه نماید { دست بدهد } زیرا خداوند عزوجل با این عمل فرشتگان را گرامی داشته است پس شما هم کار فرشتگان را بکنید؛ ( به آنها تشبه پیدا کنید ).
اصول کافی جلد 3 باب المصافحه حدیث 10
مردى با حسين بن على عليهما السّلام برخورد و در اولين كلام از حضرت احوالپرسى كرد و از خداوند براى آن جناب عافيت خواست؛ آن حضرت در جواب فرمود: سلام قبل از سخن گفتن است خدايت عافيت دهد؛ بعد فرمود به كسى اجازه سخن ندهيد تا سلام كند.
مستدرك جلد 2 صفحه 68
امام صادق عليه السّلام از رسول اكرم صلی الله علیه وآله وسلم نقل كرده است كه ميفرمود : پنج چيز است كه تا لحظه ی مرگ آنها را ترك نمي كنم، يكى از آنها سلام گفتن به كودكان است؛ در انجام اين اعمال مراقبت دارم تا بعد از من به صورت سنتى بين مسلمين بماند و عمل كنند.
وسائل جلد 3 صفحه 209
انس بن مالك ميگويد: رسول اكرم (ص) در رهگذرى با چند كودك خردسال برخورد نمود، به آنها سلام كرد و طعامشان ميداد.
مستدرك جلد 2 صفحه 69
از صفات پسنديده پيغمبر اسلام اين بود كه به تمام مردم از کوچک و بزرگ سلام ميكرد.
مستدرك جلد 2 صفحه 69
على عليه السّلام فرمود: هر تازه واردى در محيط نامأنوس ، حيرت زده می شود ، براى آرامش خاطر، سخن خود را به سلام آغاز كنيد.
غرر الحكم، صفحه 579
ثواب سلام بر برادر مؤمن براى خدا :
از جابر جعفى روايت شده كه امام باقر عليه السّلام فرمود : همانا فرشته اى از فرشتگان حقّ بر مردي كه بر در خانه اى ايستاده بود گذر كرد و از او پرسيد اى بنده خدا براى چه و چرا اينجا ايستاده اى ؟ مرد گفت : آمده ام به سلام دوست مؤمنم فرشته پرسيد آيا ميان تو و او خويشى است و او از بستگان تو است يا اينكه حاجتى بدو دارى؟ آن مرد گفت: نه خويشى با وى دارم و نه حاجتى بدو، و جز برادرى و اخوّت اسلامى و احترام او چيزى مرا بدينجا نكشانيده و اين كار را تنها براى خشنودى خدا بر خود لازم دانستم، فرشته گفت: بدان كه من از جانب خدا بسوى تو مأمورم او تو را سلام ميرساند و ميفرمايد بنده من مرا در نظر داشتى و براى من اين عمل را انجام دادى لذا بهشت را بر تو ارزانى داشتم، و از غضب خويش تو را رهانيدم و از آتش دوزخ پناهت دادم.
ثواب الاعمال-ترجمه غفارى صفحه 380
حضرت صادق عليه السلام فرمود : رسول خدا (ص) فرمود : سلام كردن مستحب است و رد (يعنى جواب) آن واجب است.
اصول كافى ترجمه مصطفوى جلد 4 صفحه 459